Jönköpings Modelltillverkning i Bankeryd väljer HAAS!

Mitt i en hektisk period av mycket beslutsfattande och övriga investeringar tog Jönköpings Modelltillverkning beslut om att köpa en ny HAAS VF-6SS till sin enhet i Bankeryd. Edströms har för många år sedan levererat en CNC-maskin till JMT och nu var det äntligen dags igen.

JMT_1.jpg

Från vänster, Filip Magnusson Edströms Maskin, Tommy Gudmundsson produktionsansvarig JMT. 

Jönköpings Modelltillverkning (JMT) i Bankeryd är en av Sveriges främsta modell- och verktygsmakare inom tillverkning. JMT erbjuder specialiserade tjänster inom modelltillverkning och har tillverkat modeller, prototyper och verktyg sedan 1975 för både mindre och större industrier. Bland deras långsiktiga samarbeten finns bland annat kunder såsom Scania, Volvo, VCE och Saab. 

Edströms levererade en CNC-maskin till JMT för ett par år sedan och nu var det äntligen dags igen. Peter Larsson är produktionsutvecklare på JMT och drog i projektet från företagets sida tillsammans med Filip Magnusson, maskinförsäljare på Edströms Maskin.

Affär, leverans och installation på 6 veckor

Filip berättar att han och Peter haft en öppen dialog kring olika önskemål och framtida investeringstankar, en utav dessa var en större 3-axlig fräsmaskin i just denna storlek. Att Edströms kunde leverera och installera maskinen inom 6 veckor gjorde det hela väldigt smidigt och fördelaktigt. Avtal skrevs i mitten av april och maskinen var levererad och installerad den 3:e juni.

Peter Larsson har följande att säga om maskininvesteringen, ”Vi på JMT är inne i en expansiv fas och den här maskininvesteringen stärker vår position på marknaden. Den nya maskinen passar bra in i vår tillverkning av modeller och verktyg”. Han tillägger också att företaget har haft en stor ökning av verktygsframtagning de senaste åren och att denna maskin ger ökad kapacitet.

Maskinen som företaget investerade i är bland annat utrustad med en 12,000 varvs spindel, 30+1 verktygsplatser, utvändig luft, kylning samt luft genom spindeln, trådlöst smart inmätningssystem, höghastighetsbearbetning och en rörelse på X=1626 mm x Y=813 mm.

”Vi har under många år haft ett samarbete med Edströms på många olika sätt och den stora servicegraden har varit en stor del i valet av maskin”, avslutar Peter Larsson.

Edströms Maskin tackar för förtroendet och ser fram emot framtida samarbeten!

 

Kontakta oss

Är du intresserad av att veta mer och få personlig hjälp med ditt maskinval?
Kontakta oss så hjälper vi till med rådgivning och bokning.

Filip Magnusson
Tel: 036-39 20 51
Mobil: +46 70 839 20 51
Filip.Magnusson@edstroms.com