ToolBar gör succé i byggbranschen

Användandet av Edströms ToolBar-skåp har de två senaste åren vuxit enormt inom byggbranschen. De stora fördelarna med tidsbesparing och förbättrad ekonomi märks tydligt bland de nöjda kunderna. – Framtidens byggen är uppkopplade med automatiserade lösningar, menarEdströms Johan Florin.

Det som gör ToolBar till det perfekta alternativet för byggföretag kan ses från två perspektiv: arbetsledarens och användarens. Att beställa nya artiklar är en klassisk tidstjuv för platschefer och arbetsledare. Med ToolBar-skåp på plats automatiseras beställningsprocessen, så att ledare och chefer istället kan fokusera på byggets flöde.

– Användaren kan gå direkt till ett skåp och hämta produkter, istället för via arbetsledaren. Det gör att bägge parter kan lägga tid på rätt saker. Tid är pengar i byggbranschen, säger Johan Florin.

Som säljare med fokus på industri och bygg har han tydligt sett utvecklingen inom byggbranschen. Ett exempel är Jonsons Bygg, ett företag som efter implementering av ToolBar i sin verksamhet upplevt oerhört positiva förändringar. Tidigare kunde det uppstå svinn och att artiklar var helt slut, vilket är naturligt på många större arbetsplatser. Men det fick även effekter som att arbetet kunde stå still i stunder. Idag, med tre ToolBar-skåp på sina byggen, upplever Jonsons som sagt en effektivisering som de är väldigt nöjda över.

– Jag är Jonsons kontakt och såg direkt deras aha-upplevelser när de själva upptäckte hur automatisering hjälper dem. Det är likadant hos andra byggföretag som vi knyter till oss som kunder. Gubbarna på byggena säger att det är som att ha en butik på plats, som de bara loggar in i och plockar ut de verktyg eller förnödenheter som behövs. En egen butik som sköter sig själv, berättar Johan.

Några år tillbaka i tiden var ToolBar mer vanligt inom industri. Edströms har dock fokuserat på byggbranschen med stor framgång senaste åren och idag återfinns lika mycket kunder inom bägge branscherna. Fördelarna med automatiserade lösningar överskuggar en eventuell första tvekan till investering. Varje investering kostar pengar, i fallet med ToolBar betalar den dock tillbaka från dag ett.

– ToolBar är en investering som aldrig slutar betala sig. Som kund sparar du in tid och sänker förbrukning kontinuerligt. Det finns bara vinster med att implementera ToolBar-skåp i verksamheten, säger Johan Florin.