Femaxlad Haas-maskin förbättrar styrningen för Isiflo

I mitten av juni levererade Edströms en Haas-maskin, av modell UMC-500SS, till kunden Isiflo i Gnosjö. Det är företagets första femaxliga maskin, som kommer ge dem bättre styrning på sin produktion.

Isoflo_news.jpg

Isiflo är kopplingsleverantör med heltäckande sortiment inom VVS och VA. Företaget både tillverkar och säljer det mesta från metallrördelar och slangkopplingar till kompositkopplingar. Haas-maskinen är inköpt till Isiflos verktygsavdelning, med fokus på attfräsa insatser och reservdelar till deras gjuteri.

– Med Haas-maskinen i vår produktion får vi förutsättningar att tillverka mer komplexagjutinsatser själva samtidigt som den ser till att arbetet blir mer flexibelt. Maskinen kommer vara till stor nytta i vår tillverkning med fokus på mässingskopplingar, i alla former. Dessa säljer vi därefter till våra kunder i hela Norden, säger Isiflos tekniske chef Jesper Holmgren.

En av flera nykunder i Gnosjö

Affären påbörjades i slutet av 2021, då Edströms hade öppet hus på MID-dagarna. Isiflo var på jakt efter en femaxlig maskin och visade ett tidigt intresse för Haas-maskinen. Offert lämnades och i början av 2022 skrevs affären på. Filip Magnusson är Edströms säljare som rodde affären i hamn.

– Det är såklart alltid kul när affärer blir av. Extra kul eftersom Isiflo ligger i Gnosjö-trakten och Edströms har flera spännande nykunder i just det området. Dessutom bor jag där, vilket såklart gör det extra roligt. Vi hoppas såklart på nya affärer på längre sikt med Isiflo, säger Filip.

Utmärkt samarbete

Han berättar att samarbetet flutit på utmärkt, där bägge parter varit lyhörda för att nå bästa möjliga resultat. Edströms återkopplar med jämna mellanrum, för att säkerställa att maskinen kommer fungera med maximal effekt.

– Jag är deras kontaktperson och kommer ha regelbunden kontakt med Isiflo. Eftersom detta är deras första Haas-maskin behövdes utbildning för deras personal, för att en femaxlad maskin med högt varvtal ska kunna nyttjas till sin fulla kapacitet, säger Filip Magnusson.

– Samarbetet med Edströms säljare har fungerat jättebra. Även om maskinen ännu är relativt ny i vår produktion så är vi väldigt nöjda med affären, säger Jesper Holmgren.