Kitamura-maskinen från Edströms ökade kapaciteten för Hultdins

Ifjol investerade komponenttillverkaren Hultdin i en maskin av märket Kitamura från Edströms. En affär som bara efter ett par månader visade sig vara guld värd. – Köpet har enbart haft positiva effekter och vi har verkligen höjt hela verksamheten ett snäpp, berättar Hultdins VD Tobias Åman.

Edstroms_Hultdins_3.jpg

Hultdin huserar i Malå, mitt i Västerbottens mäktiga skogar. Deras verksamhet är inom tillverkande industri med fokus på redskap, tillbehör och komponenter för skogsindustrin. Rundvirkesgripare är en produkt i sortimentet, som Hultdin tillverkar cirka 3 500 stycken per år. De samarbetar med samtliga stora tillverkare inom skogsmaskinbranschen.

Valet att välja en Kitamura-maskin från Edströms var, enligt dem själva, ganska enkelt. I samband med affären var även Fastem AB med och levererade ett FMS linjärsystem med 14 platser.

– Vi gjorde en noggrann jämförelse mellan ett antal maskiner och fabrikat. Noggrannhet och prestanda är två av flera faktorer som gav en väldigt bra helhetslösning. Vi lade en beställning för omkring ett och halvt år sedan och har haft maskinen på plats sedan i vintras.

Valet landade på Kitamura och Edströms

Under efterforskningsarbetet som landade i just denna maskin köpte Hultdin en annan maskin av Edströms. Trots en pandemi och förutsättningar som det ger har samarbetet med Edströms flutit på utan större hinder. Ganska omgående efter leverans och installering märktes de positiva effekterna av Kitamuras maskin, som till exempel förbättrat flöde och ökad kapacitet i produktion.

– Vi är oerhört nöjda med hela affären. Det är väldigt viktigt med en leverantör som lyssnar och tar in feedback från kunder. Där håller verkligen Edströms riktigt hög klass, säger Tobias Åman.

Edstroms_Hultdins_1.jpg