Automation hittar lönsamhet i din produktion

Det finns alltid områden för att förbättra produktionen i din verksamhet. Vi har sagt det förr, men vi säger det igen – automation är den bästa vägen för en lönsammare produktion. Hur? Det berättar vi här.

EDSTROMS_MID-211124-582_news.jpg

Det finns såklart flera vägar till förbättrad produktion och högre lönsamhet. Bättre förberedelser inför underhåll och produktionsstopp, till exempel. Välj maskin och tjänster som passar allra bäst för ditt företags produktion är andra alternativ. De flesta specifika förbättringarna kommer dock som en positiv följd av automation.
– Med små och enkla medel kan du snabbt utöka produktionen. Vissa tror att det är stort och krångligt. Men jag använder ofta ett enkelt räkneexempel. Säg att du kör en maskin med automation på lunchen och en timme efter att personal gått hem. Det blir sammanlagt 40 timmar extra per månad, en ökning på 25% vid enkelskift på åtta timar. Så enkelt är det faktiskt, berättar Edströms robotsäljare Adam Asplund.

När produktionsmedel jobbar med automation kan anställda ägna tiden åt mer värdeskapande uppgifter. Men även räkna på nya försäljningar, ta större jobb, ha kontakt med leverantörer eller kapa nytt material för kommande maskinuppgifter. Automation frilägger mycket tid för alla andra resurser på företaget.
– När du fått igång automation får du en helt annan kapacitet. Du kan ta på dig större och fler jobb, vilket utvecklar helt nya faktureringsmöjligheter. Få din maskin går så mycket och enkelt som möjligt, då ökar lönsamheten, säger Adam.

Med en maskin som går på automation behövs ingen operatör som står bredvid. Att ha kunskap inom företaget som går till spillo är också lönsamhetsspill. Med automation kan kunnig personal lägga längre fokus på andra uppgifter.
– Både generellt och specifikt så är automation det bästa tipset för lönsamhet. Det ger ringar på vattnet in i flera olika delar av företag och hela verksamheter, säger Adam Asplund.

Kontakta Adam Asplund för mer information kring våra automationslösningar
adam.asplund@edstroms.com eller 036-392057