Helly Hansen + Edströms

Du som besökt Edströms butik har säkerligen lagt märke till Helly Hansens shop-in-shop. Den nya avdelningen är frukten av ett mångårigt och lyckat samarbete, något som de ansvariga berättar mer om här.

HellyEdstroms.jpg

Samarbetet mellan Edströms och Helly Hansen startade redan 2013 men tog en rejäl fart under 2017. Sedan dess har det vuxit och blivit ännu starkare. Det var därför en självklarhet för Helly Hansen att sätta upp en shop-in-shop i Edströms stora butik i Jönköping.

– Vi har valt att samarbeta med Edströms på grund av att kombinationen av våra starka varumärken skapar intressanta möjligheter. Dessutom har Edströms en förmåga att hantera kundgruppen hantverkare på ett väldigt professionellt sätt som passar oss och våra produkter väldigt bra, säger Robin Sokoloff på Helly Hansen.

Varumärket Helly Hansen är synonymt med god kvalitet. När det kommer till extremväder med vind, vatten och kyla är deras slitstarka och tåliga plagg ett uppskattat alternativ. Deras utbud av funktionskläder är anpassade för vårt klimat, oavsett årstid och tid på dygnet. Utbudet av basplagg, skyddsskor och arbetskläder har också ett tydligt koncept som gör att man kan börja på den prisnivå som passar en bäst, oavsett om du söker en gul varseljacka för ökad synlighet eller slitstarka arbetsbyxor.

– Vi har alltid haft Helly Hansens kläder i butiken, men med resan vi har gjort tillsammans under de senaste 4–5 åren har vi behövt anpassa butiken och utöka sortimentet. Många kunder efterfrågar deras produkter och nu kan de komma in, prova och hämta, samt få sina kläder tryckta, direkt i butiken. Ofta har vi många av deras produkter hemma i lager så att vi kan upprätthålla en snabb leverans till kunderna, berättar Edströms Johan Florin.

– Vi på Helly Hansen klassar idag Edströms som en ambassadör för oss vilket innebär att vi stöttar dem med vårt allra högsta fokus. Detta avspeglar sig även i utbudet till slutanvändare i deras olika kanaler, vilket gör samarbetet speciellt. Att Edströms dessutom valt att ständigt vara uppdaterade och ha rätt produkter tillgängliga skapar ett stort intresse för våra gemensamma kunder, säger Robin.

Målet med företagens samarbete är att utveckla och hitta så bra lösningar som möjligt för kunden. Från den enskilda privatkunden till byggföretag och stora koncernbildningar.

– Vi har hittat en tydlig linje och en bra lösning för vad kunden vill ha och i rätt prisklass, avslutar Johan Florin.