Därför valde Anva Titech Edströms i stort produktköp

Som första aktör i Sverige har Edströms sålt girbandsågen Doall DCDS-600NC. Köparen är Anva Titech System AB, som vi är stolta över att få hjälpa med både rådgivning och service.

Girbandsag_news.jpg

Samarbetet mellan den mekaniska verkstaden Anva Titech System AB och Edströms sträcker sig över ett flertal år, bland annat genom förmedling av fräsar genom varumärket Haas. Under 2021 började Anva Titech märka att sågen de arbetade med hade sett bättre dagar.

– Vi behövde byta ut den gamla sågen eftersom reservdelarna var slut och den inte gick att laga, berättar produktionschef Per Gustavsson. Vi visste vad vi behövde och tog kontakt med våra leverantörer för att se vad som fanns att erbjuda. Ett av våra kriterier var att maskinen skulle ge rätt storlek på det material vi kapar, för vi jobbar mycket med stål. Vi föll för Edströms för att de alltid vet vad vi håller på med och vi alltid varit nöjda med dem som leverantörer.

Doall DCDS-600NC är en girbandsåg som är helautomatiserad vilket gör den till ett komplement till den mänskliga arbetskraften. Hos Anva Titech System AB har maskinen varit igång åtta timmar om dagen sedan tre veckor tillbaka, vilket frigjort mycket tid för medarbetarna att hantera den manuella kapsågen istället.

Per Gustavsson på Anva Titech System AB berättar att Edströms servicekunskaper spelat en stor roll för det lyckade samarbetet.

– Edströms kunde ge oss ett bra pris på sågen och vi har alltid varit nöjda med deras service. De har visat att de sköter sina åtaganden, de är ett företag att lita på: När vi har problem kommer de och hjälper till. Det är en viktig del när man köper en maskin, om något skulle gå sönder vill man ha hjälp snabbt, och Edströms har verkligen levt upp till det.