Flexibla bäddfräsar från Lagun

Flexibla lösningar, även på större maskiner med standardlösning. Lagun är en av Edströms många leverantörer, som fokuserar på bäddfräsar. Deras produkter ligger i absolut framkant i branschen.

Lagun_BMC.jpg

Lagun är specialister inom fräsmaskiner, med fokus på stora och komplexa maskiner. Företaget, som är en global aktör inom Maher Holding Group, grundades redan 1954 och har sitt säte i spanska Azkoitia. Edströms har varit återförsäljare av Lagun-produkter i flera år. Deras BMC- och CMC-fräsmaskiner är bland de senaste tillskotten.

– Både BMC och CMC är riktigt rejäla bäddfräsar. Användningsområdena är många, BMC har ett rörligt bord, medan CMC är fast. Båda maskinerna har dessutom en integrerad C-axel i bordet, vilket gör fräsen väldigt flexibel. Du kan komma åt detaljer med femsidig bearbetning men samtidigt lägga större detaljer över hela bordet, berättar Edströms tekniske säljare Jonas Ackeborn.

Lagun = lösningsfokus

Han har varit Edströms Lagun-ansvarig i ungefär 1,5 år och återkommer till företagets flexibla lösningar gällande bäddfräsar. Fokus ligger på att möta och anpassa efter kundens önskemål.

– De är experter på att alltid jobba mot att hitta en lösning för kunden. Det är enkelt att samarbeta när ens partner har samma mål som vi, det vill säga att göra varje kund nöjd. Med BMC- och CMC-fräsarna kan vi erbjuda kunderna väldigt bra lösningar.

Stora möjligheter med större fräsar

Gruvindustrin är ett kundområde dit Edströms nyligen sålde en Lagun-bäddfräs. Här finns behovet att exempelvis bearbeta större gjutna detaljer. Med möjlighet att vrida huvudet och ställa in olika vinklar ökar antalet användningsområden. Lastkapaciteten på C-axeln ligger på hela sex ton.

– Jag kan verkligen rekommendera Laguns BMC- och CMC-fräsar. I jämförelse med många konkurrenter står de verkligen ut, genom att vara så anpassningsbara. Detta rimmar väldigt bra med vår egen vilja att möta varje kunds behov och tillgodose dem, säger Jonas Ackeborn.