Ny hos Edströms – Filip Magnusson

I höstas rekryterade Edströms flera nya säljare till både norra och södra Sverige. Filip Magnusson är ansvarig för delar av södra med utgångspunkt Gnosjö. Här berättat han om det nya jobbet och förhoppningarna för 2022.

FilipM_edstroms.jpg

Filip Magnusson gjorde sin första arbetsdag den 14 september 2021. Han har tidigare erfarenhet av maskinbranschen, men just säljarrollen är relativt ny.

– Tidigare jobbade jag med att programmera maskiner, idag säljer jag dem. Det är en nyttig erfarenhet att ha praktisk kunskap om mitt område. Denna tjänst är ett rejält kliv uppåt i karriären och det sporrar mig mycket med arbetet inom Edströms, berättar han.

Med Gnosjö som hemvist är han fostrad i en anda av god arbetsmoral. Filip är enligt sig själv en klassisk vinnarskalle, både på och utanför arbetsplatsen, vilket han ser som en stor tillgång.

– Gnosjö-andan är ju känd av en anledning, med bland annat mycket tillverkningsindustri historiskt. Jag har bra koll på trakterna häromkring, vilket är en stor fördel inom försäljning. Jag gillar när jag får ge allt – oavsett om det är på jobbet eller fotbollsplanen, skrattar Filip.

Säljartillvaron under pandemin är lite annorlunda, med restriktioner och begränsningar att förhålla sig till. Tanken är att Filip ska vara ute på fältet så ofta som möjligt enligt myndigheternas riktlinjer. Han är dock hoppfull och ser fram emot ett spännande 2022 fyllt av ännu fler möten med nya och befintliga kunder. Och han trivs redan utmärkt på sin nya arbetsplats.

– Det var lätt att komma in i det, organisationen inom Edströms har erbjudit mycket stöd från dag ett. Det märks att jag kommit till ett rejält bolag som funnits länge i branschen. All kunskap och erfarenhet som finns här ger en väldig trygghet i det vardagliga arbetet, säger Filip.