Hipp hipp hurra för vår 75-årsdag!

Det är otroligt vad tiden går fort när man har kul – och det har ju verkligen hänt en hel del under våra 75 år i branschen. Ingen hade väl kunnat ana hur snabbt teknikens och automatiseringens utveckling skulle gå då, 1948, när allt började.

75ar_start.jpg

Välkommen på en resa tillbaka i tiden

Det är alltså Gunnar Edström vi har att tacka för mycket av det vi varit med om och lärt oss genom åren. 1948 satte han nämligen sin idé i verket och startade aktiebolaget Gunnar Edström’s Maskiner Jönköping. Fagerhults Belysning blir en av Edström’s första kunder och är faktiskt med oss än idag. Ungefär 20 år efter uppstarten byter företaget ägare för första gången och snart byggs den stora och moderna lokalen på Solåsen.

Under 90-talet fokuseras försäljningen till stor del på att sälja begagnade maskiner, men Edström’s är också tidiga, om inte först, med att bli återförsäljare för en rad nya maskiner och stora märken. 1994 stiger Ola och Bo Andersson in som nya ägare – bröderna som fortfarande driver företaget idag. 

1999 lanserar vi en banbrytande nätbutik. Edström’s var först i Sverige med en webbutik riktad mot B2B-företag inom verktyg och industri. Tre år senare blev vi Europas första distributör av legendarerna Haas. 2008 öppnar Edström’s butiken på Solåsen, som säljer maskiner och verktyg till framförallt professionella hantverkare. Sedan dess har vi också hunnit lansera ToolBar och bli återförsäljare av den senaste tekniken inom tex. automation och 3D-printing i metall. 

Vad tar vi med oss in i 2023?

Förutom kunskapen och erfarenheterna vi har samlat på oss längs vägen tar vi också med oss 75 fantastiska anställda, en sammanlagd omsättning på 400 miljoner SEK, en otrolig rullians på ordrar och levererade maskiner – men framför allt, en ödmjukhet och tacksamhet för allt vi har i ryggsäcken och för er, våra kunder och samarbetspartners.

Historielinjen_webb_.jpg