Edströms nye innesäljare – Magnus Görsberg!

Ny på bygget, men väldigt rutinerad – den beskrivningen passar in perfekt på Edströms nye innesäljare Magnus Görsberg. -Med 36 år i branschen så har jag erfarenhet inom det mesta när det gäller verktyg och skärande bearbetning, säger Magnus.

DSC03506_magnus_news.jpg

Ny på Edströms Verktyg- Men väldigt rutinerad

Han stämplade in på Edströms Verktyg den 1 mars, så han är fortfarande relativt färsk på arbetsplatsen. Magnus kommer senast från Schuchardt Maskin i Huskvarna, där han jobbade som innesäljare i sex år.

-Jag jobbade på Saab i 19 år som svarvare, CNC-operatör och verktygsmakare, vilket är min grundutbildning inom verktyg. Då har du koll på det mesta inom skärande bearbetning berättar Magnus.

När han fick tjänsten som produktionsledare på ett plastgjuteri tillkom även mer administrativa uppgifter, vilket är fokus som innesäljare hos Edströms. ”Knacka ordrar och hjälpa kunder över telefon”, som Magnus själv beskriver det. Rutinen och kunskapen som grundat hans erfarenhet inom det praktiska gör det lättare att kommunicera mot både kund och internt.

-Med bred kunskap går det att lösa många problem. Det är en spännande utmaning om de ringer från ett bygge och behöver Bosch-delar, då gäller det att hitta och serva kunden snabbt. Tack vare min bakgrund i produktion vet jag betydelsen av korta ledtider. Där kan jag se från kundens perspektiv. Eftersom Edströms har ett så oerhört brett spann inom verktyg är det enkelt att hjälpa så många olika kunder, säger Magnus.

Fördelarna med att jobba på Edströms

Edströms breda utbud av verktyg och turbilen är två betydande delar som underlättar vid leveranser till kund. De snabba interna beslutsvägarna och lösningsorienterad arbetskedja är också en stor fördel, menar Magnus.

-Jag gillar verkligen Edströms sätt att jobba, det märktes direkt att det är väldigt god stämning internt. Jag har kommit in som en ny länk i en redan fungerande kedja, så allting flyter på som det ska.

Fritiden fylls gärna med fisketurer på Vänern och Vättern. Men även löpning tar en stor del i anspråk och Magnus har sprungit Jönköping Maraton ett par gånger.

-Jag är 55 år, men gör fortfarande mina mil per vecka. Även om en mara alltid är 42 kilometer lång och bjuder samma utmaning hoppas jag springa ett internationellt lopp. Boston eller New York Marathon – det hade varit en riktig dröm, säger Magnus.

Fyra snabba med Magnus! 

Verktyg eller maskin?

-Verktyg.

Hockey eller fotboll?

-Hockey och HV71, i sådant fall.

Favoritord som börjar på E?

-Edströms såklart!

Dold talang?

-Nej, de fåtal talanger jag har känner folk redan till, haha!