Bästa mässan någonsin!

Mässan Elmia Verktygsmaskiner den 10-13 maj blev en succé för Edströms! Tillströmningen av kunder och nyfikna besökare var stor under samtliga fyra dagar. - Detta känns som vår bästa mässa någonsin, säger både Viktor Wessbo och Henrik Olsson på Edströms.

IMG_0115_webb.jpg

Det finns många anledningar till framgången på Elmia Verktygsmaskiner. Flera demovisningar av maskiner med automationslösning är ett exempel.

-Vi körde bland annat en Haas-svarv kopplad till en UR-automationslösning. Vi stod väldigt bra till, med en strategiskt placerad monter. Det märks en större efterfrågan i branschen efter kollaborativa robotar, säger Edströms Maskins VD Henrik Olsson.

Haas- och Kitamura-maskinerna lockade till sig många nyfikna besökare. Så även en 3D-printer i metall. Marknaden har ännu inte så många printskrivare för volymproduktion.

-Vår 3D-printer är exempel på hur vi kommer jobba i framtiden. Istället för att köpa en större metallbit på 35 kilo och därefter fräsa bort hälften. Det är både hållbart och ekonomiskt – plus att du slipper hantering av restmaterial efteråt, säger Henrik.

Varje mässa innebär stora investeringar av resurser, produkter och säljare. Men Edströms ser det som en långsiktig marknadsinvestering. Verktyg satsade hårt med att ha flera ToolBar-skåp i montern.

-Det var oerhört kul att få bekräftelse på att den breda massan börjar förstå nyttan med ToolBar. Vi på Verktyg hade fem säljare på plats. Ofta var samtliga upptagna, medan fler kunder stod och köade bakom. Så intresset var enormt, med både etablerade kunder och nya. Det var jättehärliga dagar, säger Edströms Verktygs VD Viktor Wessbo.

Många av besökarna i Edströms monter kom med intressanta frågor och visade stort engagemang. Det ledde till många spännande dialoger. Dessutom blev det ett roligt tillfälle att återse kunder som man inte träffat sedan innan pandemin.

-Första dagen var nästan ofattbart bra. Många kort- och långsiktiga möjligheter till affärer. Så jag vill nog sträcka på mig och säga att detta var vår bästa mässa någonsin. Det är känslan såhär tätt inpå Elmia, säger Henrik Olsson.

Han får medhåll från Viktor Wessbo.

-Vi trodde att det skulle gå bra, men inte såhär fantastiskt. Elmia-mässan var en stor framgång på så många plan. Jag kan bara instämma, det var vår bästa mässa någonsin, säger Viktor.

IMG_0111_webb.jpg

IMG_0143_webb.jpg

IMG_0156_li2_webb.jpg

IMG_0161_webb.jpg

IMG_0148_webb.jpg

IMG_0129_webb.jpg