Från vänster Demex XX, XX samt Edströms maskinsäljare Jim Davies


Demex AB i Smålandsstenar växlar upp för att kunna positionera sig i fler länder. Nyligen investerade företaget i en ny BLM Lasertube Adige LT7 och Edströms Maskin hade nöjet att förmedla affären.

Företaget Demex AB ligger i Smålandsstenar och erbjuder ett komplett sortiment inom områdesskydd och säkerhetsprodukter. Genom det breda produktsortimentet, hög leveranssäkerhet och personlig service är målet att skapa goda affärer med sina kunder. Och nyligen har företaget investerat i en ny rörlaserskärmaskin från BLM.  

– Vi har nu växlat upp för att kunna positionera oss i fler länder succesivt, säger Demex VD Donald Malmström.

Nya maskinen ger en effektivare produktion och högre precision

Förut använde företaget sig av bandsågar som buntkapade rören. Dessutom med manuell håltagning, vilket förlängde produktionstiden. Genom att investera i toppmoderna rörlaserskärningsmaskiner kan Demex nu erbjuda sina kunder ännu högre precision och kvalitet. Den nya tekniken möjliggör även skärning av rör med större diameter och tjocklek, vilket breddar företagets erbjudande och stärker deras konkurrenskraft på marknaden.

Jim Davis är maskinsäljare på Edströms Maskin och rekommenderar den italienska maskinföretaget BLM. 

–  BLM tillsammans med ADIGE utgör den italienska tillverkaren BLM Group som är världsledande inom hantering av rör. Tillsammans ligger de i framkant av utvecklingen och skapar hela tiden nya lösningar inom området. ADIGE är enligt vår mening världens ledande tillverkare av rörlasrar och erbjuder även ett brett program inom mer traditionell rörkapning, säger Jim Davies.

Demex VD Donald Malmström är nöjd med samarbetet med Edströms Maskin

– Maskinleverantören Edströms har också den organisationen som krävs för att hantera den här typen av maskiner. Det måste finnas kunnigt folk, det måste finnas en tradition bakom med erfarna servicetekniker för att maskinsystemen som vi säljer får helt enkelt inte stå still, Säger Donald Malmström.