Edströms – din partner mot en bra maskinaffär

Det finns bara fördelar med att välja Edströms vid en maskinaffär. Du får bland mycket annat en trygg affärspartner, som följer dig från försäljning genom alla förändringsarbeten.

EDSTRÖMS_190829-916_news.jpg

Bra service och kunskap kan många maskinleverantörer erbjuda. Med 75 år i branschen har dock Edströms en god erfarenhet av försäljning, samt att följa upp och kontinuerligt stötta kunden genom alla processer. En trygg partner lämnar aldrig en kund i sticket om problem uppstår. Exakt så jobbar Edströms.

– Kunderna är vår kärnverksamhet, utan dem så skulle Edströms inte överlevt i alla år. Då är det viktigt för oss att alltid erbjuda kunskap och ständigt vara lyhörda. Vi gillar att växa tillsammans med våra kunder och bibehålla relationer. Där är vi riktigt starka på marknaden, berättar Edströms Verktygs VD Henrik Olsson.

Utöver bra och prispressade produkter erbjuder Edströms helhetslösningar, med fokus på enkelhet. Ibland tenderar maskinbranschen att göra saker mer komplicerade än nödvändigt. Det är en av anledningarna varför Edströms håller på nyckelordet enkelhet.

– Vi får ofta feedback att vi är service minded och snabba med att besvara kund. Många av dagens maskiner har väldigt hög driftsäkerhet och cirka 75% av de problem som uppstår kan vi lösa över telefon. Dagens teknik gör det enklare för både köpare och oss som säljare, säger Henrik.

I Edströms kundkrets återfinns en mängd olika verksamheter. Majoriteten utgörs dock av små och medelstora företag. För somliga kan en investering och förändring kännas stor och väcka flera frågor. Men den gedigna kunskapsbanken inom Edströms har svar på de flesta problem och är flexibla i sina lösningar, beroende på kund och specifika önskemål.

– Många av de mindre bolagen är otroligt kreativa och framåt. Då möter vi dem och skräddarsyr en lösning utifrån deras förutsättningar. Det är väldigt lärorikt att jobba B2B och en riktig lyx att ha kontakt med så många olika företag varje vecka, menar Henrik.

Ett exempel på helhetslösningar är skolverksamheten. Tillsammans med tillverkaren Haas har Edströms utvecklat ett upplägg där färdiga maskinlösningar levereras till högskolor och tech-skolor i Sverige. Ett bidrag för att hjälpa till med kompetensförsörjningen för framtiden.

– Det finns alltid behov av duktig produktionspersonal. Haas utbildar drygt 20 000 Haas-tekniker årligen hemma i Nordamerika, så det känns fantastiskt att vi tillsammans gör något liknande i Sverige. Att nå en kund som samtidigt utbildar blir en riktigt stor bonus, säger Henrik Olsson.