BLM Group och Edströms – ett framgångsrikt partnerskap inom rörbearbetning

Med den senaste teknologin och marknadens bästa programmeringsprogram levererar Edströms kompletta lösningar inom rörbearbetning. Jim Davis, försäljare på Edströms, berättar om det lyckosamma samarbetet med BLM Group.

BLM_Web_1920x1080.jpg

Edströms har etablerat ett långvarigt och framgångsrikt samarbete med den italienska maskintillverkaren BLM Group, en världsledande aktör inom rörbearbetning. Genom att erbjuda högteknologiska lösningar för hela bearbetningsprocessen har BLM och Adige, företagsgruppen bakom BLM Group, positionerat sig som en innovativ kraft med fokus på uppfinningsrikedom, kreativitet och spetskompetens.

Snabbare process med programmering

Jim berättar om deras innovativa programmeringsprogram som en stor tillgång i deras erbjudande. Förra året släpptes den nya mjukvaran VGPNext. En mjukvara som inte bara ger högkvalitativa resultat utan också ökar effektiviteten i produktionen avsevärt.

" - VGPNext är ett CAD/CAM-program som ger användarna en oslagbar fördel när det gäller rörbockning. Att kunna identifiera och justera detaljprogrammet gör att processen blir snabbare och mer precisionsinriktad" berättar Jim.

En av de mest imponerande funktionerna i VGPNext är dess 3D-simulering. Genom att visualisera bockningscykeln i realistisk 3D-grafik elimineras risken för kollisioner och defekter. Dessutom ger verktyget användaren möjlighet att korrigera och eliminera brister, vilket resulterar i en högkvalitativ och felfri produktion.

Mångsidiga lösningar för rörbearbetning

BLM Group erbjuder ett brett utbud av maskiner, inklusive laserskärning, rörbockning, ändformning, trådbockning och klingkapning. Deras maskiner har funnit sin plats i diverse branscher över hela världen, och varit en del av Edströms i många år. En av BLM Groups mest framstående styrkor, enligt Jim, är förmågan att erbjuda maskiner för alla produktionsaspekter inom rör.

Med sina sju maskingrupper täcker de hela spektrumet av rörbearbetning. I och med samarbete med BLM Group kan Edströms tillhandahålla kompletta lösningar för sina kunder, från kapning och bockning till laserskärning och formning.