Edströms fokuserar på 3D-printer under Elmia Subcontractor!

15–17 november går årets Elmia Subcontractor av stapeln i Jönköping. Tre dagar med fokus på framtidens tillverkningsindustri. Edströms kommer satsa hårt på den banbrytande 3D-printern i metall från Desktop Metal under mässan.

Edstroms_DesktopMetal-0565news.jpg

På Elmia Subcontractor kan besökare uppleva 3D-skrivaren i Edströms monter. Ett ypperligt tillfälle att se Studio System-printern i full action. Edströms kommer ha personal på plats, med erbjudanden och möjligheter för att ta nästa steg inom den additiva tekniken. Ställ era frågor kring tekniken och utvecklingen, så förklarar Edströms personal alla möjligheterna.

-Vi kommer ha skrivare på mässan, för att förklara för besökare hur enkelt det är. Att kunna se och uppleva hands on alla fördelar med en 3D-skrivare för metall. Vi kommer använda flera olika metaller till demovisningarna. Berättar Edströms 3D-tekniske säljare Johan Nyström.

Passar både kontor och verkstad

En metallprinter för såväl verkstad som kontorsmiljö fanns i princip inte för bara några år sedan. År 2022 kan du med Studio System överföra en konstruktionsfil och bara rycka på skrivarens startknapp. Exakt så enkel är produktionen. Edströms blev återförsäljare för Desktop Metal 3D-skrivare i våras och presenterade printern under maj månads Elmia Verktygsmaskiner-mässa.

-Med så låg kompetenströskel in i kunskapen lär du dig produkten och produktionen på bara ett par dagar. En mindre revolution, menar Henrik Olsson, VD för Edströms Maskin. Fördelarna med en 3D-printer i produktion är enorma. Med enkla justeringar i CAD-program ställer du snabbt om detaljer. Det går betydligt fortare att printa ut produkterna. Lägg därtill möjligheterna att printa ut på natten, när elkostnaderna är som allra lägst.

Sänk din elförbrukning med 3D-printer

-En vanlig CNC-fräs har en helt annan energiförbrukning. Du drar ner elförbrukning väldigt mycket genom att ha en printer skrivandes under natten. En av våra kunder såg även potential att skriva ut egna detaljer och reservdelar till fräsar. Därigenom kapade de sina kostnader med närmare 75%, vilket är helt enormt. Då slipper du dessutom ge ut eventuellt konfidentiella filer till utomstående, när all tillverkning sker in house. Det nya arbetssättet kommer ta tillverkningen jättestora steg framåt för många verksamheter, vilket vi tydligt ska demonstrera på Elmia Subcontractor. Säger Johan Nyström.

Välkommen till monter B07:91