Läs allt om MID här!

För nionde året kommer Metal Inspiration Days samla branschen i Jönköping. Under två dagar kommer vi hjälpa er att göra smarta och framför allt lönsamma val i ert företag. Metal Inspiration Days är skapat för att främja och inspirera svensk tillverkningsindustri.

Besöker du Metal Inspiration Days i Jönköping kan vi utlova flera tips och verktyg för att utveckla ditt företag. Metal Inspiration Days erbjuder många intressanta utställare och ett fullspäckat program. Under två dagar bjuder vi på inspirerande föreläsningar och demonstrationer samt att våra utställare visar de senaste nyheterna. Tillsammans för svensk industri! Läs inbjudan

Vi ses 30 november och 1 december i Jönköping.

ANMÄL DIG HÄR >

TÄVLA OM BILJETTER PÅ Metal Inspiration Days

Nu har du chansen att få följa med Edströms på Formel 1-resa till Zandvoort 27 augusti 2023.

Under Metal Inspiration Days i slutet av november kommer vi lotta ut två av de åtråvärda platserna. Du tävlar på plats hos Edströms Maskin den 30 nov - 1 dec och vinnarna koras veckan efter.

1:a pris biljett till F1 tillsammans med Edströms (finns 2 st förstapris)
2:a pris Verktygskit Dewalt DCK500P3T-QW
3:e pris Wera Bitsskruvmejselsats turbo

Hoppas vi ses!

PROGRAM 30 NOV - 1 DEC

Samtliga programpunkter är återkommande under båda dagarna. Lunch serveras mellan kl. 12.00 – 13.00 varje dag hos respektive företag, ange vid anmälan var du väljer att äta lunch. Metal Inspiration Days är uppdelat i två pass per dag: 09.30-12.00 och 13.30-16.00.

PROGRAM EDSTRÖMS - DIN HELHETSLEVERANTÖR FÖR INDUSTRIN. Vi vill visa och inspirera er till allt från maskiner, automation, 3D print i metall, verktyg, service och effektiva optimeringsverktyg. Allt från en och samma leverantör. Välkommen till oss så visar vi våra lösningar och smarta system som effektiviserar och förenklar er vardag och produktion.

ANMÄLAN Du anmäler vilken dag/dagar du kommer, om du vill äta lunch samt om du deltar på inspirationskvällen på ett och samma ställe: www.metalinspirationdays.se

Alla arrangemang är kostnadsfria. Sista dag för anmälan är fredag 25 november. Antalet platser till kvällen är begränsat. Anmälan är bindande.

INSPIRATIONSKVÄLL 30 NOVEMBER

HASSE BRONTÉN - Polisen som blev komiker och slog igenom stort med sin glada och rättframma stil som passar in i alla tillfällen. Med nästan 20 år som aktiv komiker har ni kunnat se han både på de stora scenerna men även på TV i Parlamentet, Time Out och senast i filmen Snälla Kriminella. Hasse är även aktuell med podden Snutsnack.

HÅKAN ENG håller ihop hela inspirationskvällen. Håkan har under 30 år arbetat med radio, TV och har varit konferencier för flera stora event i Jönköping.

MACK3 kommer stå för musiken under hela kvällen. Med en bred repertoar kommer de sätta guldkant på MIDs inspirationskväll.

MIDDAG är en viktig del av vår inspirationskväll. Njut av lokalproducerad mat av högsta kvalité.

ELMIA LOBBY NORD är lokalen för kvällen. En perfekt plats att samla branschen för en trevlig inspirationskväll och avslutning på första dagen för Metal Inspiration Days.

Spännande 3D-skrivarsystem

En av årets stora nyheter för Edströms är det spännande 3D-skrivarsystemet Studio System 2 från amerikanska tech-företaget Desktop Metal. Systemet är innovativt och kontorsanpassat, med fokus att förenkla metalldetaljer och prototyper. Under MID-dagarna kommer det läggas stort fokus på denna spännande produkt.

– Besökare kommer få se det allra senaste inom 3D-printning för metall. Vi kommer ha applikationstekniker från Tyskland på plats under MID-dagarna. Begränsningarna för 3D-printing i metall sitter oftast i huvudet. Därför behöver vi tänka om och tänka nytt för att utvecklas och se all potential, säger Edströms 3D-säljare Johan Nyström.

Läs mer om Desktop Metal

MID-dagarna – en av årets höjdpunkter!

MID-dagarna är ett exklusivt samarbete mellan tre av branschens tyngsta aktörer: Edströms Maskin, Stenbergs och ABB Robotics. Under två intensiva dygn samlas branschen i Jönköping för motiverande dagar, tillsammans med en faktaspäckad Inspirationskväll.

- Vi kommer ha väldigt mycket spännande saker på MID-dagarna. En jättefin bredd av utställare, som förbättras för varje år. Vi vill visualisera svensk tillverkningsindustri, vilka lösningar och stora möjligheter som finns inom hela branschen. Det blir föreläsningar och demonstrationer om det senaste inom teknikvärlden. Plus den oersättliga möjligheten att nätverka, berättar Henrik Olsson, VD för Edströms Maskin.

Läs hela artikeln