Produktion av höga volymer, obemannad drift

UMC 500/SS med 16 stationer palettpool.

Helt integrerad lösning. Stationerna kan schemaläggas individuellt enligt prioritet och sekvenseringskrav, vilket gör att högprioriterade delar kan bearbetas först eller oftare. Kompletta stationer returneras automatiskt till hållplatsen, eller kan sekvenseras till en skyddad operatörsstation för omedelbar avlastning och omlastning. Palettlösningen måste beställas med maskinen.

✔ 16 + 1 stationer (16 lagringsplatser + 1 bearbetningsstation)
✔ Inkluderar 50 + 1 verktygsmagasin 40 kona
✔ 91 kg max nyttolast per station (arbetsstycke + arbetshållande)
✔ 203 mm diam. x 419 mm högt arbetsstycke
✔ Anvisad last / loss-station
✔ Måste beställas tillsammans med maskin

Korta ställtider med 5-axlig bearbetning med UMC-500

5-axlig maskinbearbetning är ett effektivt sätt att förkorta ställtider och öka noggrannheten för flersidiga och komplexa detaljer. Den kortare rörelsen och kompakta plattan på Haas UMC-500-seriens maskiner gör dem till den perfekta lösningen för 3+2 maskinbearbetning och simultan 5-axlig maskinbearbetning av större delar.

5-axlig kapacitet med UMC-500

Haas UMC-500 kombinerar den 5-axliga funktionen hos vår branschledande UMC-750 med de designförbättringar som finns hos vår större UMC-1000 för att komma med en kraftfull 5-axlig lösning som upptar nästan så lite utrymme som en VF-2.

✔ 5-axlig maskinbearbetning
✔ Kraftfull spindel med in-linedirektdrivning
✔ Sidmonterad verktygsväxlare med stor kapacitet
✔ Trådlöst intuitivt prob-mätningssystem (WIPS) ingår
✔ Tillverkad i USA

Haas – Simultan 5-axlig maskinbearbetning
Svarvar
Vertikala Fleroperationsmaskiner
Horisontella Fleroperationsmaskiner
Rundmatningsbord

Haas Automation

Amerikanska Haas Automation är den volymmässigt största leverantören av CNC-maskiner i västvärlden. Företaget har sedan det grundades av Gene Haas 1983 tillverkat tillförlitliga, moderna och ekonomiskt tilltalande verktygsmaskiner. Den första maskinen att produceras var världens första helt automatiska programmerbara spännhylseindexerare, för positionering av detaljer för maskinbearbetning med väldigt hög noggrannhet. Fyra år senare tillverkade företaget sin första vertikala fleroperationsmaskin, för maskinbearbetningsuppgifter som borrning, gängning, svarvning och finborrning.

Idag kännetecknas Haas av ett brett och ständigt utvecklat maskinprogram med en fördelaktig prisbild. Alla kritiska komponenter tillverkas av Haas i företagets 93 000 kvadratmeter stora anläggning i Oxnard, Kalifornien – USA:s största och modernaste anläggning för verktygsmaskintillverkning. På så sätt kan företaget garantera en effektiv tillverkningsprecision, hög kvalitet, god tillgänglighet och minska onödiga kostnader. Edströms Maskin innehar den svenska och danska agenturen för Haas och vi finns även representerade med utställningshall och säljkontor i Göteborg.

Som köpare av en Haas från Edströms Maskin kan du känna dig trygg i alla lägen. Tack vare det breda och kontinuerligt utvecklade maskinprogrammet kan vi erbjuda en standardlösning för i stort sett alla behov utan kostsamma specialanpassningar. Våra välutrustade servicebilar rymmer också de reservdelar som behövs för att kunna avhjälpa de flesta problem redan vid första försöket.

Haas logo

Kontakta oss