Telefon: 036-39 20 00

Universal Robots lanserar nya kraftfulla roboten UR10

2012-04-12
Pressrelease 12 april 2012
Den danska robottillverkaren Universal Robots lanserar nu den nya roboten UR10 på den svenska marknaden.

Med en räckvidd på 1300 mm och lyftkapacitet på hela 10 kg är UR10 betydligt starkare och större än sin föregångare UR5.

- Vår nya kraftfulla robot fyller ett tomrum på automationsmarknaden. Precis som den mindre UR5 kan UR10 köras utan särskild avskärmning vilket gör att den tar liten plats i produktionen, säger Thomas Visti, vice vd för Universal Robots.

Med nya UR10 öppnas möjligheter till nya arbetsuppgifter för företag som söker en lösning för sina automatiseringsbehov. Större och tyngre monterings- och lyftmoment kan nu automatiseras tack vare den starka och lättrörliga robotarmen.

- Både UR5 och UR10 passar alla typer av små och mellanstora svenska industriföretag där arbetsuppgifter som gäller tillverkning kan effektiviseras genom automation, fortsätter Thomas Visti.

UR10 har utformats enligt samma principer som UR5, vilket innebär att roboten är precis lika flexibel och enkel att passa in. UR-robotarna består av en robotarm, en pekskärm med ett grafiskt användargränssnitt och en kontrollåda.

För detaljerad produktinformation och tekniska specifikationer för UR5 och UR10, se www.universal-robots.se/SE/Produkter.aspx

I Tyskland har biltillverkaren BMW, med goda erfarenheter av UR5, redan köpt ett antal UR10-robotar. Även ett antal mindre och medelstora företag i Europa har köpt produkten.

Pris och tillgänglighet
UR10 finns tillgänglig redan idag till ett listpris på cirka 28 000 euro, dvs cirka 248 000 SEK.

Högupplösta bilder på UR10 finns att ladda ner på: www.universal-robots.com/SE/Presse/Multimedia.aspx

Om Universal Robots
Universal Robots vill göra robottekniken tillgänglig för alla. Det danska företaget, med huvudkontor i Odense i Danmark, utvecklar och marknadsför unika industrirobotar. UR:s robotar kan automatisera och effektivisera alla industriprocesser, eftersom de är prisvärda, flexibla, enkla och säkra att använda.
Läs mer om Universal Robots på www.universal-robots.se

© Edströms 2019 | Telefon: 036-39 20 00 | Solåsvägen 14 | 551 99 Jönköping | Kontakt | Information om cookies