Telefon: 036-39 20 00

Ungdoms-SM i CNC-svarvning

2016-11-07
Ungdoms-SM i CNC-svarvning går av stapeln med Edströms som helhetssponsor av CNC-maskiner.

På Elmia Subcontactor kommande vecka är det dax för ungdoms-SM i CNC-svarvning igen. Edströms har tidigare sponsrat men har i år valt att storsatsa och att gå in som helhetssponsor av CNC-maskiner för detta evenemang.

Som Haas återförsäljare i Sverige jobbar vi redan idag med att etablera Haas Automations skolsamarbete HTEC i Sverige. HTEC, som står för Haas Technical Education Center, är tänkt att motivera ungdomar att välja en framtid inom CNC-bearbetning.

Det finns idag 4 HTEC-certifierade skolor i Sverige vilka har satsat på attrahera och motivera ungdomar att välja en karriär i en bransch där det råder stor brist på kvalificerad personal. Detta är en stor anledning till vår storsatsning med att gå in som helhetssponsor för detta evenemang.

Från tisdag till fredag tävlar landets 16 bästa ungdomar inom CNC-svarvning om den åtråvärda titeln "Sveriges bästa svarvare".

På plats finns tre Haasmaskiner ST-10, ST-15 och ST-20Y.

Edströms finns på plats under hela veckan med Odd Sander som en av tävlingsledarna, det vinnande laget utses under fredagen.

Vi hoppas att fler ungdomar ska få upp ögonen och hoppas på att kunna höja statusen ytterligare på detta högteknologiska arbete.
 

© Edströms 2019 | Telefon: 036-39 20 00 | Solåsvägen 14 | 551 99 Jönköping | Kontakt | Information om cookies