Telefon: 036-39 20 00

Nyhetsbrev Edströms

2018-02-20
Shimada - flerspindliga svarvar med flexibilitet

En helt unik svarv från Japan med tekniska lösningar där fokus ligger på massproduktion. Genom att använda flera chuckar kan laddningen av detaljer ske medan maskinen arbetar. Växlingen mellan chuckarna sker på en dryg sekund och stilleståndstiden blir minimal. Det kallar vi verklig kvalitetstid.
 

001 002
Laddtid ”noll” sekunder
Vi har alla lika mycket tid att röra oss med, oavsett om vi befinner oss i Japan, Laos eller Sverige. Bristande lönsamhet beror sällan på tidbrist. Däremot på hur effektivt vi utnyttjar tiden. Genom att använda flera chuckar kan laddningen av detaljer ske medan maskinen arbetar.
 
Läs mer
Inspireras av HS4200
Svarv från Japan med tekniska lösningar där fokus ligger på massproduktion. Genom att använda flera chuckar kan laddingen av detaljer ske medan maskinen arbetar. Växlingen mellan chuckarna sker på en dryg sekund och stilleståndstiden blir minimal. Det kallar vi verklig kvalitetstid.

Se film
   
003 004
Haas BMT65-revolver
Haas nya BMT65- revolver har många fördelar. Denna konstruktion ger en ökad stabilitet vid svarvoperationer både med och utan drivna verktyg.
Stabiliteten minskar verktygslitaget och dessutom får man en betydligt bättre åtkomlighet i maskinen vad det gäller bearbetning i huvudspindeln såväl som i motspindeln.

Se film
Haas – Tip of the day
Har du en Haas och letar inspiration och tips på hur du kan förbättra och förenkla ditt arbete? Om du inte redan gjort det ska du kolla in Haas egna youtube-kanal.

Här till vänster har du exempelvis en måste-se-video för varje Haas-svarvoperatör, oavsett nybörjare eller avancerad.

 
   
005

 

© Edströms 2019 | Telefon: 036-39 20 00 | Solåsvägen 14 | 551 99 Jönköping | Kontakt | Information om cookies