Telefon: 036-39 20 00

Maskin nummer 150 000 från Haas!

2014-04-08
Företagets senaste milstolpe finns i Sverige!

Haas Automation firar tillverkning och leverans av den 150 000:e CNC-verktygsmaskinen: en DS-30SSY-svarv med dubbla spindlar och Y-axel.

Vid en särskild överräckningsceremoni för att uppmärksamma händelsen närvarade Alain Reynvoet, VD för Haas Automation Europe, vid Manufacturing and Automation Expo
2014 i Stockholm, där han träffade ägarna till det svenska företaget Claesson Engineering – ett komplett finmekanikföretag grundat av tre bröder – och tilldelade dem en
minnesplakett för att högtidlighålla deras köp av denna mycket speciella verktygsmaskin.

haas_150_01

”Installationen av den 150 000:e maskinen är en betydelsefull händelse för Haas Automation,” sade Reynvoet.

haas_150_02

”Haas DS-30SSY CNC-svarven är en av maskinerna i vår senaste generation verktygsmaskiner,” tillägger Reynvoet. ”Den har utformats för att ge en prisvärd hög produktivitet till företag världen över som vill tillverka komplexa delar med så få inställningar som möjligt,” DS-30SSY kombinerar dubbla spindlar med Y-axel, C-axel och aktiva verktyg till en kraftfull totallösning för maskinbearbetning. De motstående spindlarna stöder fullt synkroniserad svarvning, och möjliggör snabb anpassning av bearbetningen för att reducera arbetscyklernas tider. Maskinens Y-axlar har en rörelsesträcka på 102 mm (±51 mm från centrumlinjen) för excentersvarvning, borrning och gängning.

Maskinen levereras i standardutförandet med aktiva verktyg för höga vridmoment och en servodriven C-axel för mångsidiga fyraxliga funktioner. Som namnet antyder gynnas den maskin som installerats på Claesson Engineering även av Super Speed-konfigurationen.

Den 150 000:e verktygsmaskinen från Haas CNC levereras och stöds av den svenska HFO-anläggningen, Edströms Maskin AB i Jönköping, som är en av världens mest långlivade och framgångsrika HFO-anläggningar. ”Det är en stor ära för oss att få vara med under detta firande,” säger Ola Andersson, ägare och VD på Edströms.

“Claesson Engineering är en betydelsefull kund som under åren sedan företaget grundades år 2000 har investerat i flera verktygsmaskiner från Haas. Firandet var ett fantastiskt tillfälle att ge ett erkännande åt alla inblandades prestationer. Men det viktigaste är att Haas DS-svarven kommer att vara lönsam och tillförlitlig under många år hos kunden.”

Se film på Youtube!
 

© Edströms 2019 | Telefon: 036-39 20 00 | Solåsvägen 14 | 551 99 Jönköping | Kontakt | Information om cookies