ToolBar från Edströms Verktyg förbättrar lönsamheten hos Weland

Den familjeägda verkstadskoncernen Weland AB är en av landets ledande tillverkare och leverantör av spiraltrappor, gångbryggor, handikappramper och gallerdurk. Dessutom är de en av landets största aktörer inom plåtbearbetning. Stora verksamhetsområden, som ställer höga krav på många olika plan, exempelvis vad gäller tillgänglighet, smart lagerhållning och ekonomi.

tolbar-weland2.jpg

Sedan omkring fyra år använder Weland ToolBar-systemet från Edströms i sin verksamhet. Idag finns dessa verktygsskåp på åtta av företagets arbetsplatser. Artiklar med regelbunden åtgång, som exempelvis arbetshandskar, fylls på kontinuerligt när lagersaldot sjunker till en viss nivå. Weland märker en mängd fördelar med de smarta lagerhållningsskåpen. Saldokoll, tillgänglighet, bättre helhetsbild och därigenom förbättrad ekonomi är några exempel.

– Varje liten sak som förenklar är välkommen, med ToolBar blir allting enklare. Historiskt sett så har vi jobbat med bemannade förråd. Det här systemet ger oss tillgänglighet dygnet runt, året runt. Vi behöver inte ligga med lika stora lager och får bättre koll på förbrukningsvarorna. Det ger automatiskt ökad lönsamhet och vi har även märkt att servicegraden bland personalen ökat rejält, berättar Welands vice VD Björn Henriksson.

Viktor Wessbo, VD på Edströms Verktyg, berättar att det under coronapandemin varit en ökad förfrågan kring ToolBar och dess funktioner.
– Fler företag ser över möjligheterna till effektivisering och ToolBar blir då för många ett självklart val då det både effektiviserar och samtidigt ger en besparing i förbrukning.

Edströms Verktyg har installerat ToolBar hos sina kunder sedan 2015 och har därmed både trygghet, erfarenhet och kompetens att hitta den mest lönsamma vägen för företag, oavsett verksamhet.

Viktor_wessbo.jpg

Bild: Viktor Wessbo, VD Edströms Verktyg AB

ToolBar - Framtidens lagerhållning

ToolBar är framtidens lagerhållning för dagens näringsliv. I detta klipp visar Edströms Johan Håkansson hur snabbt och enkelt ToolBar-skåpen och systemet implementeras i er verksamhet och förbättrar såväl lönsamhet som servicegrad.

edstroms_toolbar_sa_funkar_det_news.jpg