Telefon: 036-39 20 00

Haas firar sin första utbildarkonferens

Zaventem, 31 oktober 2013: Den 29–30 oktober 2013 var Haas Automation värd för den första europeiska CNC-utbildarkonferensen på Metal College i danska Aalborg.

Evenemanget besöktes av 100 CNC-utbildare från 15 olika länder, inklusive Danmark, Sverige, Finland, Norge, Belgien, Tyskland, Frankrike, Estland, Ryssland, USA, Storbritannien, Italien, Portugal, Rumänien och Grekland.

Under konferensen hölls tekniska seminarier av välkända teknikföretag som Esprit, Mastercam, Topsolid, Sandvik Coromant, Renishaw, Chick Workholding, Immersive Engineering, Keller, CNC Educational Services, Cimcool, Blaser, Universal Robots, Cimco och Sign Communication 3D Printing. En serie demonstrationer gavs på en av skolans nio Haas-maskiner. Med stöd från Sandvik Coromant, Mastercam och Esprit har Haas VF-3SS visat upp mycket höga hastigheter och dynamisk fräsning på arbetsstycken i hårt stål, med djupa snitt och snabb metallavverkning.

Bert Maes koordinerar HTEC-center-programmet för Haas Automation Europe: ”Vi tror”, säger han, ”att två strategier kan leda till snabba förbättringar och innovation på området CNC-utbildning: Framåtseende företag kan först och främst stötta skolor och upprätta moderna teknikinriktade inlärningsmiljöer. Haas Automation har gjort precis detta under 15 år – vi har satsat på skolor över hela världen med syftet att göra tekniken mer överkomlig och lättillgänglig. Den här utbildarkonferensen är starten för andra steget i vårt stöd för lärare i Europa: det handlar om att förbättra kommunikationen mellan skolorna på området CNC-maskinbearbetning”.

Många av lärarna som deltog i evenemanget underströk vikten och fördelarna av att skapa ett nätverk av utbildare inom CNC- och tillverkningsteknik.

Adrian Men kommer från Haas Technical Education Centre på Universitatea Politechnika Timisoara i Rumänien: ”Jag är här för att skapa kontakter med representanter för HTEC- centra i Europa, och de företag som stöttar Haas och satsningen på att förbättra CNC-utbildningen. Men jag har fått så mycket mer ut av evenemanget. Jag hade till exempel möjlighet att diskutera med andra lärare och se hur de utför sina arbeten, se vad som fungerar i deras CNC-klasser och vad som inte fungerar. Jag hade en unik möjlighet att upprätta genuina partnersamarbeten, något som kommer att innebära ett lyft för mina studenter. Jag känner att HTEC-center-programmet kommer att få ett viktigt genomslag på många olika sätt”.

Elena Ksenofontova representerar HTEC-centret på Cheboksary Electromechanical College i Ryssland: ”Den här konferensen har varit mycket intressant för oss”, säger hon. ”Vi kunde knyta kontakter med så många bra skolor från många olika länder. Vi har lärt oss mycket om viktiga tekniska system inom CNC samt CAD/CAM. Även om vi bara har två av Haas CNC-maskiner så har vi fått många nya idéer från Haas Automation Europe – till exempel hur vi kan förbättra utbildningsprocessen och utbildningsprogrammen på CNC-området i vår maskinavdelning”.

”Den första europeiska konferensen för CNC-utbildare har hjälpt lärare att hitta gemensamma strategier för att dra till sig och utbilda fler studenter”, sammanfattade Bert Maes. ”Det finns ingenting som har större genomslagskraft än när en internationell gemenskap med likasinnade människor samarbetar för att dela idéer tips och entusiasm. Små förändringar i klassrummet kan innebära stora förändringar för framtiden inom CNC-tillverkning”.

Vinnarna av Haas CNC-certifieringshandbok för lärare innefattade HTEC-Istituto Istruzione Superiore Aldini Valeriani-Sirani (Italien), HTEC-ATEC (Portugal), Sameyde Videregående skole (Norge), Provinciale Secundaire school Bilzen (Belgien) och HTEC-Metal College Aalborg (Danmark).

© Edströms 2017 | Telefon: 036-39 20 00 | Solåsvägen 14 | 551 99 Jönköping | Kontakt | Information om cookies